null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2013 » Липень » 8 » Чемпіонат області: перше коло завершено!
10:12
Чемпіонат області: перше коло завершено!
30 червня завершилось перше коло чемпіонату області. Коломийські «Карпати», які в останньому турі переграли на власному полі брошнівські «Кроно-Карпати» пішли на перерву лідерами, випереджаючи основних конкурентів на три очки. 

Якщо ж аналізувати всю першу половину чемпіонату, то слід сказати, що трійка лідерів,а ними є коломияни, брошнівчани та богородчанці, пройшла цю дистанцію доволі рівно та впевнено. Лише в перших турах нелегко було «Кроно» та «Газовику» у Яремче, ну і звісно в іграх між собою конкуренти намагались взяти максимум. Тут якраз коломийська команда була найсильнішою – дві перемоги над «Кроно» та «Газовиком». Але «Кроно» поступилось у Коломиї, проте виграло в Богородчанах, виграло доволі впевнено та цілком заслужено. Тобто, з трійки лідерів ситуація в «Газовику» складається не найкращим чином, бо у другому колі їм треба буде обігрувати «Кроно» на виїзді, але вдома будуть грати проти «Карпат». Найважче буде лідеру. «Карпати» змушені будуть відстоювати своє лідерство в іграх на виїзді і з «Газовиком» і з «Кроно». Кращими можна визнати в «Карпатах» - Андрія Олійника, в «Кроно» - Ростислава Волошиновича, а в «Газовику» - Михайла Макогона.

На 4-й сходинці турнірної таблиці розташувалась івано-франківська «Ніка-Тепловик». Команда, котру очолює Сергій Пташник має в своєму активі 22 очки. Наче непогано, якщо врахувати, що «тепловики» на власному полі обіграли брошнівську команду. Той матч запам’ятався одним цікавим епізодом. Конкольняк пробивав, а м’яч потрапив в ямку і змінив траєкторію, а до такого воротар гостей був не готовий і команда з Брошнева програла. Не можна не відмітити впевнену перемогу над «Карпатами» з Яремче (4:0), а також важку, але потрібну перемогу в Галичі (3:2). Кращий гравець – Іван Брікнер.

«Ніка-Тепловик» в першому раунді кубка області легко обіграв «Дністер-Рітас» з Побережжя, а потім поїхав грати до команди, яка грала у фіналі кубку міст та районів. «Кремінь» з Пістиня тоді створив сенсацію, обігравши «тепловиків»… Подейкують, що в складі команди є два футболісти рівня Прем’єр ліги, щоправда невідомо якої саме «прем’єрки».

Замикає першу п’ятірку команд «Придністров’я» з Тлумача. Висока п’ята сходинка для тлумачан вже стала звичною. Адже протягом останніх кількох сезонів саме там, у верху турнірки звикли бачити свою команду місцеві вболівальники. «Придністров’я», якщо дивитись на їхні результати, є командою сугубо домашньою. Адже вдома була лише поразка від «Газовика», але нічия з коломиянами і перемоги. В останній день заявки був запрошений з «Карпат» Микола Свірідов, котрий допоміг команді у центрі поля, хоча й покинув команду один з лідерів Богдан Павлюк. У кубку області спочатку була перемога у Павлівці (3:2), а далі драматичний поєдинок у Галичі. Там команди з Тлумача вигравала на 20-й хвилині 2:0 і грала у більшості. Далі було два вилучення у «Придністров’я», додатковий час і поразка 3:2. Кращий гравець – Микола Свірідов.

Далі йде команда-відкриття чемпіонату – «Славія» Отинія. Команда, котра дозволила собі підвищитись у класі дивує цілу область. Адже 18 очок і шосте місце – це високий показник. Так, команда набирала практично всі очки вдома, але ж набирала вона їх доволі впевнено. Хочеться вірити, що отинійці у другому колі ще більше додадуть і зможуть зіпсувати нерви не одному колективу. Кращий гравець – Іван Максим’юк.
У розіграші кубка команда вилетіла ще в першому раунді, поступившись півфіналісту – ФК Турка (1:2).

7 місце – «Карпати» Яремче. Ще одне відкриття чемпіонату. Діючі чемпіони області не мають у складі тих виконавців, котрі кували перемоги минулого сезону, але прийшла молодь. Дуже талановита молодь. Керує командою Володимир Ковалюк, котрий впевнено вірить у своїх хлопців. Команда дещо здала наприкінці першого кола, коли вже відверто забракло сил. Програвши «ГалВапну» команда програла після того в Івано-Франківську та вдома отинійцям. Головне, щоб ця команда збереглась та набралась досвіду, а результат обов’язково прийде. Кращий гравець – Михайло Чопик.

На 8-й сходинці розташувався долинський «Нафтовик». Не знаю, як розцінювати цей результат для долинян. Здається, всі знають, що команда може бути і вище. Але долиняни дістались півфіналу кубка області і здається, їхнє головне завдання вже визначене… Кращий гравець – Юрій Іванишин.

9 місце – «ГалВапно-Енергетик» Галич. Претендент на звання «Невдаха першого кола». Дізнавшись про те, що в складі команди будуть грати Ігор Худобяк та Андрій Чернов, всі відразу забронювали за галичанами місце в першій п’ятірці чемпіонату. Але доволі розмита підготовка до сезону, зміна тренера вже після першого туру і ось результат. Звісно, Микола Пристай у другому колі виведе команду на інший рівень, ця команда точно буде вище, але зараз лише 9 місце і розмови про не фарт. Все-таки команда забила 32 голи, але пропустила аж 30! Галичани точно будуть старатись потрапити до фіналу кубка, адже шанси в них досить високі. В 1/2 команда зіграє проти ФК Турка і не обіграти представника першості, було б якось не правильно… Кращий гравець – Ігор Худобяк.

10 місце – «Гуцульщина» Косів. Косівчани подейкують, що в них відсутні кошти. Хоча декілька гравців із Чернівецької області все ж запросили. Проте покинув команду Іван Богатчук, незмінний тренер «Гуцульщини». Можливо в другому колі на нас очікує зовсім інша команда, хотілось б побачити… Кращий гравець – Роман Ромаш.

На 11-й сходинці у нас розташувалась команда зі Снятина. Підопічні Василя Тофана грають так, як дозволяють їм це робити суперники. Вдома – максимум, а на виїзді – як вийде. Відсутність міцного бюджету не дозволила Тофану запросити ще кількох хороших виконавців, а тому на їхні позиції були запрошені талановиті молоді футболісти, котрі ще не можуть на рівні грати з більш сильнішими суперниками. Кращий гравець – Денис Федоров.

12 місце – ФК Калуш. Важко якось оцінювати виступи команди, бо її могло і не бути. Команда не вийшла на домашній поєдинок проти «Газовика», а тому почались розмови про знаття калушан. Але все влада знайшла аргументи і молода калуська команда продовжила виступи в чемпіонаті. Набравши 9 очок, вони займають передостаннє місце. Кращий гравець – Андрій Король.

13 місце – «Сокіл» Угринів. Тут навіть нічого не потрібно описувати. 12 ігор – 12 поразок. Різниця м’ячів 0-52. Виникає лише одне питання – для чого мучитись? Кращий гравець – Роман Терешкун. За те, що вірить в свою команду і не знімає її.

От наче і все. В юнаків лідерами є богородчанці, франківці, коломияни та яремчанців, а також галичани. Саме ці команди будуть вести напружену боротьбу за медалі чемпіонату. Буде гаряче…!

Отож, перше коло завершено, підсумки підбиті. Кожна команда на тому місці, на яке заслужила. Побажаємо всім гравцям добре відпочити, набратись сил та емоцій на друге коло, щоб тішити нас, вболівальників.

Василь Д.
Переглядів: 713 | Додав: Denys | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.