null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2013 » Липень » 25 » Футбол прийшов у гірські села
17:45
Футбол прийшов у гірські села
Нинішнього року футбол в Рожнятівському районі розпочали весняним розіграшем призу «Пролісок», в якому у восьми групах брало участь 24 команди, по круговій системі. А потім переможці груп згідно жеребу зустрічались між собою по олімпійській системі. 9 травня на стадіоні «Карпати», що в Брошневі-Осаді вібдувся фінальний матч між командами сіл Цінева та Нижній Струтин. Перемогу з рахунком 3:1 здобули футболісти Ціневи. Розіграш весняного призу вже ставу районі традиційним і він відбувається напередодні відкриття чемпіонату району, який проходить в 2 групах, де змагаються 14 і 10 команд відповідно. Щоправда команда села Вербівка вже після другого туру знялась з турніру у другій групі.Відрадно відмітити, що футбол в районі прийшов у віддалені гірські села. Цього року вперше в районному чемпіонаті стартувала команда гірського села Суходіл, а інше гірське село Лоп’янка представлено в районному чемпіонаті двома командами у двох групах. Треба сказати, що в чемпіонаті беруть участь також інші гірські села, як Ясень, Закерничне, які в минулому році зайняли відповідно перші два місця і нинішнього року поповнили групу найсильніших.
На сьогоднішній день в 1 групі відіграно вже дев’ять турів, а в другій – вісім. В першій групі лідирують футболісти села Цінева, які в минулому році були другими в чемпіонаті району, а серед команд нижчого класу лідером є Рівня. Треба відмітити, що рівень чемпіонату нинішнього року значно покращився і поєдинки проходять гостро і напружено, в більшості випадків завершуються з перевагою в один-два м’ячі. Цього року також всі команди зуміли добре укомплектуватися ігровою формою, м’ячами, зросла якість футбольних полів.
Проте, значними недоліками в проведенні чемпіонату, як і в більшості районів нашої області є забезпечення ігор суддями. Районна федерація футболу старається забезпечувати ігри досвідченими суддями, однак їх ряди з кожним роком все скорочуються, немає молодих арбітрів.
Взагалі треба сказати, що районна федерація футболу, яку очолює заступник голови райдержадміністрації  Омелян Петрович Бойчук значно покращила свою діяльність в останні роки. Хочемо відзначити і те, що кожного тижня в газеті «Новини Підгір’я» робляться огляди туру, інформується читачів про наступні зустрічі. Значної популяризації футболу в районі надає сайт «Футбол Рожнятівщини», який відкрив і веде палкий фанат футболу отець Михайло Луців. А взагалі, якщо говорити про відданих людей цієї гри, то слід сказати, що вони є майже в кожному селі і дбають про розвиток цього масового виду спорту. Особливо Мар’ян Мельник з Ціневи, Роман Бігун з Нижнього Струтина, Роман тарас з Лоп’янки, сільський голова села Небилів Роман Федорчак та багато інших.
В перерві між колами чемпіонату району буде проведено кубкові поєдинки. Згідно жеребкування команди другої групи прийматимуть команди першої. Фінал відбудеться 24 серпня в день Незалежності в районному центрі. А після закінчення першості району буде проведено розіграш осіннього призу «Золота осінь».
В міжсезонний період проводимо зимовий чемпіонат з міні-футболу на майданчиках зі штучним покриттям в селищах Перегінське та Брошнів-Осада. До речі, такий чемпіонат вже було проведено минулої осені-зими, в якому брало участь 12 команд і чемпіонами стали футболісти з села Нижній Струтин.
Дещо гірші справи у районі з розвитком дитячо-юнацького футболу. Крім того, що проводяться змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» першості району серед І-ІІІ та І-ІІ ступенів, юнацькі склади не беруть участі в першості району, що є значним недоліком. Проте, футбол в районі живе і розвивається. Над його покращенням і працює районна федерації, докладає максимум зусиль для того, щоб вболівальники і футболісти діставали задоволення. І відрадно те, що з кожним роком кількість команд в чемпіонаті району збільшується, а не зменшується.
Ярослав Ковальчук, відповідальний секретар районної федерації футболу
Переглядів: 705 | Додав: match | Теги: Ярослав Ковальчук, Золота осінь, Цінева, Луців, Небилів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.