null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2014 » Травень » 5 » МИКОЛА ВАСИЛЬКІВ: Дотримуємося вимог УЕФА та ФФУ
18:13
МИКОЛА ВАСИЛЬКІВ: Дотримуємося вимог УЕФА та ФФУ

- Весняна навчальна програма буде складатися з трьох сесій по три тижні. По два заняття в тиждень. Починаємо заняття 2 травня і плнуємо завершити 4 липня екзаменами.  Загалом маємо виконати обсяг у 82 навчальні години.
- З чого складається програма?
- До програми входить теоретичний - лекційний курс, методичні заняття, практичні заняття та у кінці - екзамен.  На сьогодні вже затверджено викладацький склад, затверджено навчальну програму.
- Конкретніше будь-ласка про вилдацький склад.
- Відповідальний з навчання від ФФУ та нашої обласної федерація я. До викладацького складувходять викладачі коледжу фізичного виховання і Прикарпатського університету.  Практичні заняття з тренерами проводитимуть Миола Пристай, Сергій Пташник, Михайло Овчар.
- Хто прийматиме іспити?
- Представники ФФУ з Києва. Головою комісії буде представник  технічного департаменту Центру ліцензування ФФУ.
- Чи усі погодились брати участь у навчаннях?
- Практично усі, кому це рекомендовано на сьогодні. Загальна кількість слухачів - 24, з них 11 - тренери команд першої ліги. Крім Володимира Ковалюка, котрий, із тренерів котрі зараз тренують, уже має диплом вищої категорії. Інші слухачі - тренери команд другої ліги, тренери юнацьких складів, спортивних шкіл,  тобто усі - хто захотів навчатись. Основним було для нас - щоб навчання в першу чергу пройшли тренери команд першої ліги. Адже згідно з Регламентом турніру, особа, котра не пройшла навчання, або не є хоча б слухачем курсів, не має права бути допущена у технічну зону під час матчу та до заповнення протоколу.
- Скільки часу буде дійсний диплом?
- Термін дії диплому «С» - 5 років. Вартість навчання - 350 гривень. Фінансування навчання проводиться за рахунок  цих внесків та допомоги від обласної федерації футболу. Кошти спрямовуватимуться на  оренду приміщення й інших технічних засобів, що потрібні для навчання.
- Що робити через 5 років?
- Повторно здавати. Проте тренер, котрий уже має диплом «С» може безперешкодно йти навчатися на здобуття диплому «В», потім «А» і у кінці - диплому Profi UEFA, котрий дає змогу працювати з омандами будь де  світі.
- Натомість диплом «С» дає змогу працювати тільки на рівні області?
- «С» диплом дає змогу працювати  аматорських та дитячо-юнацьких футбольних клубах. «В» - дозволяє працювати в другій лізі України та першій, диплом «А» - у першій лізі та вищій лізі, а диплом «профі», який ще називається «про диплом» дозволяє працювати у вищій лізі. а також із збірними та за кордоном.
- А де бажаючі можуть пройти курси, наприклад, «В» диплому?
- Обласній федерації дозволено проводити навчання тільки диплому «С». Тобто надавати тренерам аматорські ліцензії. Інші ліцензії - у Києві, у Центрі ліцензування ФФУ.
- Пам’ятаю, у минулому році також проводились такі курси. Керівником був Мирослав Іванович Ступар. Чи ці курси враховуються, чи у цьому році все спочатку?
- Курси проводились, і той, хто тоді пройшов навчання, вже у цьому році не проходить.
- Чи є обов’язковими ці курси?
- Так, Курси від цього року є обов’язковими навіть і для тренерів ДЮФЛ області.  Обласна федерація виконує всі рішення ФФУ, котра, у свою чергу, пітримує всі рішення Європейських футбольних інституцій.
- А що робити іншим тренерам, котрі або не встигли записатися, або не знали?
- У жовтні відбудеться другий набір слухачів. Плануємо залучити тренерів команд юнацьких складів у першій та другій обласних лігах,  та тренерів дорослих команд другої ліги. Тих, хто не встиг весною.
- У груді керувати курсами доручили вам, як і обрали головою науково-методичної ради ІФФФ. Розкажіть що ще входить до компетенції цієї ради?
- Окрім проведення курсів до наших обов’язків входить допомога в методиних розробках рекомендацій для футбольних команд, складання навчальних планів, і співпраця з іншими комітетами ІФФФ.
В.К.

Переглядів: 483 | Додав: match | Теги: Сікора, Васильків, тренери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.