null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2014 » Червень » 5 » Олександр Дем’янчук: мета - зібрати у червні 100 тисяч для футбольної збірної області
21:27
Олександр Дем’янчук: мета - зібрати у червні 100 тисяч для футбольної збірної області

- Доброго дня Олександре, ти на сьогодні є модератором ініціативної групи з відродження професійного футболу на Прикарпатті. Оскільки ми пишемо про групу вперше – просив би розповісти нашим читачам що то за група така і хто туди входить?
- «Ініціативна група з відродження професійного футболу на Прикарпатті» була створена на початку листопада 2013 року журналістами Романом Трайтураком та Олександром Дем’янчуком.  Але через історичні події, які сталися у нашій країні активну діяльність довелося відкласти, як то кажуть, до кращих часів. На даний момент група налічує понад 100 учасників. Це абсолютно різні люди за своїм віком, професіями та соціальним статусом. Є кілька учасників зі США, які активно беруть участь у діяльності групи. Є багато вихідців з Прикарпаття, які за раз проживають у Києві, але продовжують підтримувати прикарпатський футбол. Так, наприклад, можу відзначати журналіста телеканалу «Футбол», коломиянина Петра Троця. До речі, членами нашої групи також є  працівники ПФЛ, ФФУ та ІФФФ.
- Що входить у функції модератора групи. Себто про те, чим ти конкретно у групі займаєшся?
- В мої функції, як модератора входить аналіз та фільтрування контенту, що публікується на сторінці групи в соціальній мережі Фейсбук, де вона власне і була створена.  Ми відразу визначали коло питань про які ми будемо спілкуватися, тому намагаємося відсікати все зайве. Хоча ми розуміємо, що зараз наша країна знаходиться на дуже важливому етапі свого розвитку, тому шануємо всіх її Героїв та віддаємо їм данину пам’яті.
- З першого червня стартував проект, ініційований групою, зі збору коштів на акцію «Відродимо футбол на Прикарпатті разом».  Скільки плануєте зібрати, хто розробляв кошторис майбутньої команди?
- Справді ми започаткували такий проект і зараз активно працюємо по його популяризації серед вболівальників, меценатів та журналістів. Наша мета - протягом червня 2014 року зібрати 100 000 грн., за рахунок яких буде фінансуватися збірна Івано-Франківської області з футболу. Проект кошторису за нашим проханням розробив начальник ФК «Карпати» (Коломия) Олександр Тарасюк.
- Що це буде за команда і де вона виступатиме?
- Ця команда в липні поточного року прийме участь у всеукраїнському відбірковому етапі серед збірних команд областей до так званого «Кубку Регіонів УЄФА», а по суті – це чемпіонат Європи серед аматорів. Переможець турніру представить нашу країну вже у європейському відборі, який у вересні прийматиме Молдова. Суперники – господарі змагань, Північна Ірландія та Іспанія. До участі у турнірі допускаються футболісти, які ніколи не мали професійних контрактів. Тобто, в першу чергу це молоді гравці – майбутнє прикарпатського футболу.  Саме тому ми і вирішили підтримати даний проект та взялися за його реалізацію.
- Куди і яким чином потрібно переводити кошти?
- Є два основні джерела, куди всі бажаючи можуть переводити кошти, які будуть використані для фінансування збірної області. Перше – це картковий рахунок у Приватбанку, відкритий на моє ім’я. Друге – це рахунки у Вебмані. Також ми ведемо переговори з платформою Спільнокошт, де б кожен бажаючий теж міг переказати кошти в обмін на певні подарунки.  Так наприклад внесок в 1000 грн. – це м’яч з автографами всіх гравців та тренерів збірної, 500 грн. – загальне фото команди з подякою, 200 грн. – офіційний лист від організаторів зі словами вдячності, 100 грн. – участь у розіграші футболки команди; Хоча ми будемо вдячні  вболівальникам і за мінімальні внески. В області проживає майже 1,5 мільйона людей і якщо кожен дорослий хоча б раз відмовиться від пачки цигарок чи пляшки пива, то за місяць ми зможемо зібрати всю необхідну суму.
- Що будете робити, якщо не вдасться зібрати потрібної суми?
- Ми думали над цим питанням. Впевнені, що такий проект не залишиться без уваги спонсорів та меценатів. Кошти, які зберемо в першу чергу використаємо на закупку форми та інвентаря.  Наступна графа витрат – це транспорт до місця проведення змагань.  Будемо вести переговори з перевізниками про знижки чи часткову оплату витрат, скажімо лише бензину. Попередньо турнір пройде у Вінниці. Хоча можливо ААФУ вирішить провести  фінальну пульку наприклад у нас на Прикарпатті. В будь-якому випадку потрібно буде орієнтовно на тиждень поселити команду і забезпечити гравців харчуванням та медикаментами. Також ми розуміємо, що незважаючи на патріотичні почуття безкоштовно грати ніхто не буде. Тому в бюджеті передбачено нехай і невелику, але все-таки компенсацію гравцям їх витрат та добові. Також сюди включено оплату тренерського штабу.
- Як будете звітуватися за використані кошти і чи справді цієї суми вистачить на повноцінне функціонування збірної?
- Ми і зараз звітуємо про кожну копійку, яка надійшла на рахунок. По-перше на нашій сторінці у Фейсбук, по-друге – на сайті sport.ua Користуючись нагодою хочемо подякувати тим людям, які вже відгукнулися і переказали нехай буде невеликі внески, але зробили це першими. Будемо сподіватися, що у них добра рука ? Також можемо долучити до цієї справи і Ваше видання. Готові щотижня розміщувати звіт про зібрані кошти на шпальтах Вашої газети зі словами подяки для всіх доброчинців. Що стосується витрат, то всі оплати будем проводити прозоро і розмістимо скан-копії чеків через всі доступні нам засоби комунікації. Суми в 100 000 грн. цілком має вистачити для фінансування цієї команди.
- Якщо цього  року проект запрацює – чи буде він мати продовження наступними роками і чи думали в ініціативній групі про команду професіоналів. Коли на Прикарпатті буде команда хоча б у другій лізі?
-  Збірна області – це лише перша сходинка у програмі відродження професійного футболу на Прикарпатті, яку ми розробили. Власне це і є наша кінцева мета. На базі цієї команди вже восени можна сформувати колектив, який би прийняв участь в Кубку України серед аматорів. Сподіваюся, що хтось з сильних світу сього зверне увагу на наші починання і долучиться до справи. Адже для того, щоб команда прийняла участь у змаганнях клубів 2 ліги сезону 2015/16 заявку на проходження атестації потрібно подавати вже в кінці цього року.  Тим часом на весні наступного року можна прийняти участь в Чемпіонаті України серед аматорів. Але це вже зовсім інші витрати і без серйозного спонсора про цей рівень говорити поки що рано. Тримаємо в умі, як то кажуть, а поки живемо сьогоднішнім днем…
-  Дякую за розмову.  Вітаю з професійним святом. Успіхів!
- Також дякуємо Вам за підтримку наших починань ! Відродження футболу в нашому краї – це спільна справа кожного жителя області, який любить гру мільйонів. Треба розуміти, що якщо ми цього не зробимо, то ніякі умовні Ахметови, Коломойські чи Суркіси для нас футбол не відродять. У них зараз своїх проблем вистачає.  Сподіваємося, що читачі газети «Матч» не залишаться осторонь цього процесу і зроблять свій внесок у цю благородну справу. Так, щоб вже через кілька років з гордістю могли розповідати своїм дітям та онукам про те, як колись спільними зусиллями відродили славні традиції футболу на Прикарпатті .
Записав В.К.
№ карткового рахунку в Приватбанку на який Ви можете переказати кошти:  5168 7420 1675 8579
Також є можливість переказати кошти через Webmoney:
Гривня: U211484913064
Долар: Z334907718293
Євро: E250279870394

 

Переглядів: 504 | Додав: match | Теги: Збірна області з футболу, Прикарпаття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.