null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2013 » Червень » 24 » Віктор Юзик: Працюємо над створенням студентської першості міста
14:59
Віктор Юзик: Працюємо над створенням студентської першості міста
Оскільки уже стартували чемпіонати всіх районів у нашій області, газета запроваджує нову рубрику «Огляд чемпіонату» в якій ми щотижня розмовлятимемо з головою котроїсь із місцевих федерацій і детально розповідатимемо вам про особливості чемпіонатів у містах та районах нашої області.
Розпочинаємо з тих, хто найближче. Уже третій рік поспіль у Івано-Франківську проходить чемпіонат міста. Наша розмова з головним суддею змагань Віктором Юзиком.
- Пане Вікторе, перше змагання у цьому році - кубок міста присвясений Дню міста Івано-Франківська. Як він пройшов. На скільки змінився кількісний та якісний склад команд?
- Так, сезон 2013 року розпочався Кубком міста Івано-Франківська, прошу не плутати з Кубком присвяченим Дню міста. У попередні роки спорткомітет та ІФМФФ проводили Кубок присвячений Дню міста у якому могли приймати участь усі бажаючі команди: команди вузів Івано-Франківська, коледжу фізичного виховання та команди учасники районних та обласних змагань. У цьгорічному сезоні міська федерація футболу затвердила Регламент у якому надавалося право приймати участь у Кубку командам, що у подальшому будуть приймати участь у Чемпіонаті міста 2013 року. Цього сезону місто не дорахувалось команди ЮТІМ але зявились нові команди - це "Ярковиця" та команда "Івано-Франківського медичного університету".
- Чув, що цього сезону буде розіграно суперкубок?
- Так,  по завершені сезону згідно регламенту змагань буде проведено Суперкубок.
- Розкажіть будь-ласка про новий сезон: терміни проведення, формат, кількість та склади груп. Чи є зміни в плані нових команд. Хто з минулорічних учасників не продовжив змагання цьогоріч? Чому? Які нові учасники?
 - Сезон 2013 року  це уже третій Чемпіонат. Як у другому Чемпіонаті у цьому сезоні беруть участь 10 команд. Склад учасників третього Чемпіонату м.Івано-Франківська: "Удар-громадський форум", ФК "Опришівці-Батьківщина", "Легіон", "СІЧ", ФК "Угорники", ФК "Хортиця", "Бистриці" - з Вовчинців та Хриплина, "БЛАГО", "Ярковиця" .
ІФМФФ наполегливо продовжує настоювати, щоб команди виступали юнацькими та дорослими складами, тому щього сезону припинила свою участь команда "ЮТІМ" не зуміли заявити юнацьку команду медики, команда "Благо" дала підтвердження участі юнацького складу з другого кола. Дебютант команда "Ярковиця".
Хочеться відмітити, що ІФМФФ працює над створенням студенської першості міста.
- Про турнір міні-Євро. Що воно таке. Чому його проводять. Чи буде він традиційним.
- Турнір "Міні-Євро 2013" засновано у Івано-Франківську минулого року, для популяризації футболу. Ініціаторами турніру була компанія "Електролюкс Україна", яка звернулась за допомогою до ІФМФФ. З нашої сторони ми розробили Регламент турніру та забазпечували проведення змагань. Умовою участі у турнірі була необхідність співпраці підприємств з іноземними інвесторами, або іноземною часткою капіталу та офіціного працевлаштування гравців не менше 3-х місяців. У 2012 році приймали участь 8-команд переможцем стала команда "Світоч" із Львова, що перемогла команду з Угорщини у фіналі. Цьогоріч кількісний склад учасників залишився незмінним - 8 команд, а от зазнала зміни географія. 8 червня до Івано-Франківська зїхались команди з Калуша "Даноша", "Таркет Вінісін", "Світоч" Львів, "ВЕТ Автомотив Україна" Виноградово, "СЕБЕН" Тернопіль, "Леоні" Стрий та дві команди з обласного центру- "Карпати" (колишній радіозавод - учасник Чемпіонату м. Івано-Франківська з міні-футболу 2012-2013 р.р.) та "Електролюкс Україна" (засновник та організатор турніру іучасник Чемпіонату м. Івано-Франківська з міні-футболу 2012-2013 р.р.)
Говорити про традиційність турніру можна буде коли турнір буде проходити з десяток років, а те що цей проект планує бути довгостроковим було в основі задуму організаторів як все вийде - покаже життя.
- Розкажіть про організацію змагань, чи є внески від команд, які суддівські бригади обслуговують матчі. Чи є тут зміни у порівнянні з минулим роком?
- Організація будь якого турніру, чи Чемпіонату має свою послідовність. Комітетпо проведенню змагань розробляє Регламент змагань, обговорює його з командами а потім затверджується на засіданні Виконкому ІФМФФ.  "Обовязковий грошовий внесок" для команд передбачається регламентом. За ці кошти федерація придбала форму для асистентів арбітрів, що представляють команди. Такий крок був необхідний в звязку з недостатньою кількістю арбітрів, хоча у Регламенті минулого сезону та цьогорічному вказувалось про необхідність команд направити на семінари по правилах гри хоча б двох представників але цей пункт не виконується. Ми пробуємо залучати до арбітражу викладачів фізичної культури, тренерів дитячих команд, футболістів, що проходять курси реабілітації після травм або закінчили виступи за команди. Але доля арбітра складна з психологічної сторони тому не всі що мають бажання практикувати і  можуть виконувати цю роботу. Ми направляємо бажаючих на курси в обласну федерацію футболу за що їм вдячні. Формувати бригади арбітрів федерація ще не в змозі тому на ігри направляється один арбітр а роль асистентів виконують представники команд .
- Як складається співпраця з обласною федерацією футболу.
- По мірі можливості обласна федерація допомагає нам з арбітрами, що є вільними від змагань.
В.К.

Статистика Міні-Євро 2013
Група А. Місця.
1. «Світоч» м.Львів.
2. «Карпати»  м.Івано-Франківськ.
3. ТОВ «Даноша» м.Калуш
4. «В.Е.Т. Автомотив Україна»  м. Виноградів
Група Б
1. «СЕБЕН» м.Тернопіль
2. «Electrolux Ukraine» м.Івано-Фр.
3. «Леоні» м. Стрий
4. ТзОВ «Таркет Вінісін» м. Калуш
Отже у малому фіналі – матч за 3 місце зустрілись команди :
«Electrolux Ukraine» м.Івано-Франківсь - «Карпати» м.Івано-Франківськ   
Основний час зустрічі так і не виявив переможця 0-0 , а от серію після матчевих пенальті краще виконали гравці «Карпати»  2 – 1 .
А у фіналі турніру зустрілись  «Світоч» м.Львів - «СЕБЕН» м.Тернопіль 1-2 . Минулорічний переможець турніру команда «Світоч»  не зуміла перемогти новачка турніру команду «СЕБЕН»

Переглядів: 774 | Додав: match | Теги: ЮТІМ, Бистриця, Легіон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.