null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2013 » Квітень » 8 » Коли побачимо «Буковину» в Прем’єр лізі?
20:53
Коли побачимо «Буковину» в Прем’єр лізі?
Досвід і шанс потрапити в першу буковинську команду гравці мають в чемпіонаті області, в якому минулого сезону брало участь 9 колективів (8 з районних центрів та дублери першолігової «Буковини», які в результаті стали лише сьомими, а тріумфували у змаганнях футболісти з смт. Глибока, що знаходиться за 20 км. від румунського кордону). Склад учасників чемпіонату області 2012:  «РОТОР» (с. Слобода, Новоселицький р-н), «БУКОВИНА-2» , «МАЯК» (с. Великий Кучурів, Сторожинецький р-н), «ЧЕРЕМОШ-КОЛОС» (м. Вижниця), «КОЛОС-МАЙЯ» (м. Новоселиця), «ПІДГІР’Я» (м. Сторожинець), «ГЛИБОКА» (смт. Глибока), «БАНИЛІВ» (с.Банилів, Вижницький р-н) - чемпіон 2010, 2011 років, «ПУТИЛА» (смт. Путила) – чемпіон 2012.
Призери чемпіонату - 2012: 1. «Глибока» - 41, 2. «Маяк» - 36, 3. Банилів – 32;
Кубок - 2012: «Банилів» (Вижницький район) – «Маяк» (Великий Кучурів, Сторожинецький район) – 4:2 (основний час – 2:2)
Суперкубок - 2012: «Глибока» – «Банилів» 1-0. Єдиний гол забив Ігор Мігалатюк , який майстерно виконав штрафний удар.
Кращі гравці за підсумками чемпіонату області 2012: воротар – Ростислав Храпко («Маяк»), захисник – Сергій Гамаль («Банилів»), півзахисник – Роман Зароченцев («Банилів»), нападаючий – Юрій Пантя («Маяк»), бомбардир – Іван Павлик («Глибока»), гравець – Олександр Омаров («Глибока»).
В складах буковинських обласних команд грають чимало відомих гравців. За ФК «Банилів» виступають Юрій Бахтіяров («Буковина»), Сергій Гамаль («Буковина», київський ЦСКА, «Нафком – Академія», ФК «Черкаси», «Десна»), Василь Тофан («Прикарпаття», «Буковина», «Металіст»), Роман Зароченцев («Буковина»), Олександр Тодорович («Буковина»), Андрій Шпак (тернопільська «Нива», запорізький «Металург»).
 Щодо ФК «Глибока», то у його складі виступали Денис Купчанко («Буковина»), Олександр Маковійчук («Буковина», юнацька збірна України), Ігор Мігалатюк («Буковина», «Чорноморець», ФК «Вінниця», «Спартак» із Івано – Франківська, «Десна». «Енергетик»), Сергій Рибак («Буковина»). Знайоме прізвище можна знайти і в команді «Підгір’я», за який виступає Максим Прокопович,  екс-гравець «Енергетика».
Підйом буковинського футболу взаємопов’язаний з керівниками, які на всіх рівнях підтримують цей вид спорту. Великий внесок зробив теперішній президент обласної футбольної федерації. З 18 липня 2012 року Чернівецьку обласну федерацію з футболу очолив голова Василь Григорович Орлецький, який очолював футбольний клуб «Лужани»  (чемпіон області 2000, 2002, 2004, 2005, 2008, в 2000 р. виборов Кубок України серед аматорів, а у 2008 р. виграв аматорський Чемпіонат України). За його президентства футбольний клуб «Буковина» повернувся до першої ліги.
В 2013 році в Чернівецькій області планують провести змагання першої ліги (орієнтовно 12 команд – заявочний внесок 4000 гривень) та змагання в другій лізі, де взагалі скасовано заявочний внесок, а футбольні команди міст та сіл області планують поділити на 3 зони по 10 команд. Невеликою витратою друголігових команд має стати оплата суддівства, невеликі транспортні витрати та премії гравцям.
В області також заплановано провести турнір «Ліга чемпіонів районів Чернівецької області», де кращі 24 футбольні команди сіл та міст районів згідно рейтингу чемпіонатів районів з футболу приймають участь у змаганнях.
Можливо, вже скоро «Буковина» замахнеться на боротьбу в підвищенні в класі, інтерес до клубу проявляли відомі бізнесмени (згадується прізвище Фірташа), але поки для команди завдання - бути у п'ятірці кращих колективів першої ліги.
Ярослав Бацала

Переглядів: 782 | Додав: match | Теги: Вінниця, Ярослав Бацала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.