null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2014 » Квітень » 12 » З ЮВІЛЕЄМ!
17:48
З ЮВІЛЕЄМ!

- Пане Олеже, зараз ви бізнесмен, багато допомагаєте Галицькому футболу, футболістам. Розкажіть з чого почалась Ваша любов до футболу.
- Грати у футбол я почав як і всі хлопчаки - змалку, пізніше займався у Галицькій ДЮСШ під керівництвом Сегіна Миколи Степановича. Саме завдяки Миколі Степановичу я полюбив саме цей вид спорту - футбол. Він, можна сказати, привив мені любов до великої гри мільйонів людей, за це йому велике спасибі та низький уклін. Пізніше я виступав за збірну області, якою керував Гнатишин Борис Миколайович. Проте продовжити виступи не судилося. У 1994 році під час одного з матчів чемпіонату львівщини серед ВУЗів за команду свого інституту, мене травмували. На тому моя футбольна кар’єра гравця завершився.
- Проте розпочався інший футбольний шлях...
- Ну не так одразу. Спочатку у 1995 році мені вдалося зібрати футбольну команду «Галич-Холдинг», яка досить вдало виступала в першості Галицького району. З 2000 року я працював адміністратором клубу «Енергетик»  м. Бурштин. Понад 9 років я віддав «Енергетику». Бачив усі його злети і падіння, перемоги і поразки. І зараз мені важко змиритися з тією думкою, що великого футболу у Галицькому районі уже немає.
- Вернемося до юнацьких виступів. Наскільки футбол тоді відрізнявся від футболу сьогоднішнього?
- Не особливо зосереджуючись на футболі обласному хочу зазначити, що на сьогодні у Галицькому районі рівень юнацького футболу низький. Мені дуже цікаво іноді - чому ж так? Відбулась зміна керівництва Галицької ДЮСШа. Зараз Галицьку спортивну школу очолює нова, досвідчена, професійна людина - Богдан Максимчак. Тому хочеться сподіватися, що на нас чекають позитивні зміни.
Екологія, харчування, додаткові навчальні навантаження, розвиток комп’ютерної техніки – все це впливає на наших дітей і часто цей вплив є негативним. Можна ще багато аргументів наводити,  але, на мою думку, дітям потрібно створити відповідні умови для занять спортом. Бо спорт – це запорука здорової нації, нашого майбутнього -  наших дітей. Дітям змалку треба прививати любов до спорту.  
Хочеться згадати своє дитинство. Коли я займався футболом у мене та моїх товаришів була гордість за свою команду, за свій населений пункт.
Своїм та загалом нашим завданням вважаю має бути створення належних умов для занять спортом нашої молоді. Також потрібні тренери – «фанати футболу» такі Гнатишин Михайло, Пристай Микола, Федорняк Володимир, Савка Михайло, Москвін Валентин, Рудницький Володимир, можливо згадав не всіх, але впевнений, що у нас є багато талановитих, професійних тренерів. Маючи можливість звернутись до людей - прошу не бути байдужими та не залишатись осторонь наявних проблем, долучитися до їх вирішення потрібно кожному, хто чим може. Разом ми зможемо подолати все.   
- Восени минулого року в Галичі була створена футзальна команда. Президентом якої є Ви. 7-ме місце у обласному турнірі вас задовольнило?
- Ініціатором створення МФК «Галич» стали палкі шанувальники галицького футболу Юрій Вовчук та Ігор Мусякевич.
Що ж до зайнято 7-го місця у обласному чемпіонаті, то хочу сказати наступне. Могли зіграти набагато краще. Але хочу звернути увагу, що наша команда сформована з футболістів, що грали у великий футбол і які вперше у своєму житті почали грати у футзал.  Тому в цілому наша команда зіграла добре, за що окрема подяка усім футболістам та тренерському складу команди. Сподіваюся, наступний чемпіонат буде кращим для нашої команди, і галичани  будуть пишатися своєю командою.
  - Не пропускаєте жодного матчу «ГалВапна». Якими бачаться перспективи команди у цьому році?
- Що стосується галицької команди, хочеться відмітити те що її палким прихильним і одним із засновників є Ігор Мусякевич. Взявши на себе усі функції по забезпеченню життєдіяльності команди він вже багато років усіляко підтримує її.  Згодом Ігорю Богдановичу вдалося долучити  до справи бізнесмена, меценат - Володимир Магаля, який протягом 3 років фінансує команду «ГалВапно». Для порівняння його внесок в розвиток галицького футболу в тричі перевищує фінансування футбольної команди районним бюджетом.  Думаю, що без цих людей, у нас не було б своєї команди. За це їм велика шана і повага усіх галичан.
Щодо  команди «ГалВапно», з таким підбором гравців це дуже перспективна команда. На мою думку головний тренер - Пристай Микола Семенович створює команду, якій до снаги цього сезону боротися за призові місця у чемпіонаті області по футболу.
Я дуже люблю Галич, люблю футбол, вірю у галицьку команду і закликаю це робити усіх галичан. Разом ми сила!
- Дякую вам за розмову, перемог вам у житті та футболі. Звершень на життєвій ниві.

В.К.

 

Переглядів: 540 | Додав: match | Теги: Мусякевич, Пристай, Вовчук, Кантор Олег, МФК Галич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.