null


null


Скільки ви (гравці) отримуєте за гру?
Всього відповідей: 43

Головна » 2014 » Вересень » 15 » Тарас Гурик: Гравцям треба добре грати
17:35
Тарас Гурик: Гравцям треба добре грати

- Тарасе Зіновійовичу, чому  для співпраці очолювана Вами структура надала перевагу саме «Тепловику»?
- Сталося це десь навіть випадково. Срава у тому, що маємо спільних знайомих, які працюють в структурі ФК «Тепловик». Так у керівництва підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго», засновників та очільників  «Тепловика» відбулася зі мною предметна розмова на рахунок співпраці у поточному футбольному сезоні.
Справа у тому, що UTeam - Інтернет провайдер Івано-Франківська, тому розвивати і підтримувати вартісні проекти у нашому місті в числі інших – вважаємо пріоритетними. Спорт і футбол зокрема  - одна із його важливих складових. Тому ми розпочали співпрацювати з «Тепловиком» - командою, яка є однією із візитівок обласного центру, я б сказав, його брендом, є колективом зі славними переможними традиціями, досягненнями та історією. Тому їхнє прагнення рости, розвиватися, примножувати здобуте і перемагати необхідно підтримувати. Раніше, можливо, підприємство справлялося з цим самотужки, а сьогодні, коли таких зусиль не вистачає, наша компанія зголосилася допомогти «тепло викам».
- Як відомо, на футбольній  царині UTeam віддавна плідно співпрацює з Івано-Франківською дитячо-юнацькою спортивною школою №3. Ваш нинішній альянс з «Тепловиком» якось із цим пов’язаний?
- Безпосередньо, напряму. Юні футболісти ДЮСШ №3 повинні мати ігрову практику, як під час навчання, так  і після його завершення. Їм необхідно продовжувати займатися футболом на якісно новому рівні. Тому якраз «Тепловик» бачиться для цього найбільш прийнятним варіантом.
- Це не перший прихід Вашої компанії у обласні футбольні змагання…
- Своєрідна перша проба сил відбулася ще 2010-го, коли за нашої підтримки команда ДЮСШ №3 приймла участь у обласній першості. Того сезону молодий колектив посів 9-те місце. Передумовою до того була пропозиція Йосипа Михайловича Вереса, який є палким шанувальником футболу. Тодішня співпраця, на жаль, вийшла нетривалою. Вона не була продовжена через фінансову ситуацію.
- Цьогоріч Ви знову опікуєтеся футболом , причому обласним. В чому полягає інтерес?
- Це не тільки футбол. Наша компанія працює на розвиток багатьох спортивних напрямів – міні-футболу, баскетболу, бойових мистецтв, спортивних танців… Ми намагаємося підтримувати також різні соціальні, розважальні, культурно-мистецькі заходи, тому що прагнемо, щоб молодь нашого міста розвивалася гармонійно. А без фізичної активності досягнути цього неможливо. «Тепловик» сьогодні – одна із таких можливостей. UTeam вважає за честь підтримувати спорт у рідному місті – для усіх нас це необхідність, а для компанії – престиж.
- Пане Тарасе, скажіть будь-ласка, а Ви раніше мали відношення до гри мільйонів?
- Скажімо так: не надто вже значне. В основному, як глядач. Але уболівальник я дуже палкий, навіть дуже емоційний.
- Що навіть не хотілося ніколи побуцати м’яча?
- Хіба що в дитинстві.
- А чи є інші види спорту, яким Ви надаєте перевагу? Як взагалі проводите вільний час, як саме активно відпочиваєте?
- Моє давнє захоплення – спортивні танці. Ними я займаюся серйозно і на досить хорошому рівні. Увесь вільний час, якого, правда, не так багато, присвячую цьому. У нас є спортивний клуб «Динамо»-Івано-Франківськ, який я очолюю. Там займаємося, розвиваємо та популяризуємо цей вид спорту.
- Втім, повернемося до футболу. Якщо Ви зважилися його підтримувати, то чимось він Вас вабить. Чим саме?
- Футбольні події такого масштабу як чемпіонати Світу чи Європи, фінали Єврокубків цікавлять, мабуть, також тих, хто не вважає себе справжнім футбольним уболівальником. І мене також, звісно. Як глядач дуже люблю дивитися футбол, причому більше «живий», а не телевізійний. Тут перевагу віддаю іграм дітей і молоді. Чомусь якраз ці ігри приносять мені більшу насолоду і задоволення. Може через оту дитячу безпосередність та емоційність, надмірну жагу боротися, перемагати, проявити себе і утвердитися. Вважаю, що без спорту гармонійний розвиток підростаючого покоління неможливий. Повірте, залишитися байдужим, спостерігаючи за тим, як грають молоді, просто неможливо.
- Як давно і наскільки пильно Ви слідкуєте за перипетіями обласного футболу?
- У більшій чи меншій мірі упродовж останніх чотирьох-п’яти років. Встиг упевнитися, що обласні футбольні змагання масові, приваблюють значну аудиторію. Знаю, що це найстаріший турнір зі своєю історією і традиціями. Як на мене, обласний чемпіонат – змагання фундаментальні, в тому числі за підходами, організацією і структурою. А відколи ми розпочали співпрацю із «Тепловиком», я постійно у курсі всіх подій, ретельно відстежую кожну інформацію, результати суперників. До того ж я постійно переглядаю усі домашні поєдинки клубних команд, як юнацької так і дорослої. Коли з’являється можливість, відвідую виїзні ігри «Тепловика».
- Тож якою буде Ваша оцінка виступу команди на даний час?
- В цілому обидві команди виступають добре. Демонструють футбол хорошого рівня і заслужено входять до числа лідерів. Тішить, що дуже результативно атаці діють наші юнаки.
- Що ще вирізняєте для себе?
- Результат на користь твоєї команди обов’язково переможний.
- А що саме, на Вашу думку, потребує нині змін, спрямованих на підсилення гри чи покращення результатів команд «Тепловика»?
- Це прерогатива президента клубу, а найперше – тренерів «Тепловика». Саме їм і вирішувати всі питання пов’язані з грою команд.
- Наскільки  сьогодні Ви задоволені роботою тренерського штабу?
- Всі, хто працює з «Тепловиком» напряму причетні до його виступів і, вважаю, однаково й всі інші. Сьогодні спостерігаючи їхнє відношення до справи відзначу, що то по справжньому фахова команда фанатичних однодумців.
- Не знаю, що це є швидше – данина моді чи просто поширена практика: людина, котра вкладає кошти у футбольну структуру, як правило, її очолює. У Вас не виникало бажання бути, скажімо, президентом ФК «Тепловик»?
- Люди, котрі наразі працюють з «Тепловиком» всі перебувають, як кажуть, на своєму місці. Вони якісно виконують свою роботу. Не знаю, на жаль, чи на щастя (тут швидше друге) подібна спокуса мене оминула. Може через те, що мені це не властиво.
- Якщо дозволите, кілька запитань стосовно фінансування «Тепловика». Скажіть, як пильно Ви відслідковуєте те, як використовуються виділені Вами кошти?
- Тут взагалі немає жодних проблем. Наша компанія має щотижневий звіт стосовно того, які заходи відбулися та скільки коштів і на які напрямки витрачено. Аналогічна ситуація і у фінансуванні «Тепловика». Скажу відверто, поки що цих коштів не так вже багато.
- А якою є їх частка у загальному бюджеті ФК «Тепловик»?
- Цікаве комерційне запитання. Моя відповідь буде такою ж простою – це хороша частка.
- Тоді скажіть, ці кошти скеровуються більше на розвиток клубної інфраструктури чи на потреби, власне, футбольних команд?
- Переважно на потреби команд. Інфраструктура на сьогоднішній день потребує серйозніших вкладень. І то набагато більших вливань. Але користуючись з того, що UTeam зосереджує свою підтримку на футболістах, керівники ІФТКЕ та клубу можуть частину власних коштів витратити на покращення інфраструктури. Безумовно, вона потребує догляду, покращення, розбудови. Досягнуте “тепло виками» в цьому напрямку заслуговує добрих слів. Сьогодні стадіон «Гірка» - справжній спортивний комплекс для оздоровлення і дозвілля франківців.
- Якщо «Тепловик» за підсумками сезону  2014-го підвищиться у класі, чи стане фінансова підтримка від Вашої компанії більшою?
- Я щиро цього бажаю колективові. Своїми сьогоднішніми виступами, грою і результатами команда цього заслуговує. Нині все залежить лише від гравців та тренерів. А стосовно того, про що запитуєте – давайте не будемо випереджати події і дочекаємося закінчення сезону. Наразі важко про щось говорити більш конкретно. Час покаже – сьогодні він дуже непевний.
- А наскільки вагомою була Ваша думка, коли на старті сезону перед колективом ставилися турнірні завдання. Скажімо, Ви одноосібно можете їх коригувати?
- Турнірні орієнтири «Тепловика» і першості залишаються незмінними – вони максимальні. І чи  варто щось змінювати? Та це і не зовсім моя компетенція. В цьому сенсі буде набагато більше користі коли я підтримаю команду на стадіоні своєю присутністю вдома це буде чи на виїзді. Гадаю футболісти це відчувають.
- До командної роздягальні Ви навідуєтеся часто?
- Не після кожної гри, але таке трапляється. Вважаю, що після кожного поєдинку, як би він не завершився, гравцям потрібно подякувати. Взагалі я перебуваю у доволі тісному контакті з командою – через спілкування з капітаном Михайлом Слободяном чи тренерами Степаном Дзюником і Василем Яцураком. Їм я можу висловити свої побажання, водночас прислухаюся до їхніх прохань і потреб. Завжди цікавлюся ситуацією і станом справ у колективі. До того ж регулярно контактую з президентом клубу Володимиром Рошнівським.
- Тарасе Зіновійовичу, зізнайтеся: маючи щонайпряміше відношення до Всесвітньої павутини, як часто Ви ознайомлюєтеся з тим, що там викладають про обласний чемпіонат та «Тепловик» зокрема?
- Те, що пишуть про «Тепловик» читаю постійно, причому як позитивні, так і негативні відгуки та коментарі. Звісно, з чимось погоджуюся, а щось відмітаю одразу з порога і намагаюся забути.
- Як ставитеся до цього?
- Це реальність сьогоднішнього дня. Як кажуть, із пісні слів не викинеш, тому намагаюся ставитися до подібного із розумінням.
- Порадьте будь-ласка, чи варто це все читати футболістам, і «Тепловика» в тому числі, та звертати на це увагу?
- Гравцям найперше потрібно добре грати! Це – головне. Якщо так буде, то все відобразиться і на результатах і, повірте, на відповідних відгуках у Інтернеті. Вони не забаряться.
- А як у такому випадку вчиняти тренерам?
- Це особиста справа наставників. Знаю окремих із них, які не звертають на таке жодної уваги. Хоча, вважаю, що думка людей, які розуміються на футболі, у чомусь може бути корисною. То чому б нехай у негативі не намагатися віднайти бодай дрібне зернятко чогось позитивного.
- Про що ще хочете сказати нашим читачам наостанок?
- Вірю в нашу команду, у вдалий виступ «Тепловика». Бажаю успіху вашим читачам, усім нам. І щоб у нас в країні все було добре!
- В свою чергу дозвольте побажати особисто Вам та компанії UTeam успіхів та процвітання. А ще – завжди залишатися з футболом і отримувати від гри море позитивних емоцій, а від співпраці – якнайбільше дивідендів.
- Щиро дякую.
Ігор Костюк.
Фото ФК «Тепловик» та з особистого архіву Тараса Гурика

Переглядів: 645 | Додав: match | Теги: Uteam, Тарас Гурик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Чи граєте ви у двох командах одночасно?
Всього відповідей: 29

© МАТЧ 2010-2012. Використання матеріалів газети "МАТЧ" без посилання на джерело заборонено.

Адреса редакції:
76000, м. Івано-Франківськ,
e-mail: match.rv@gmail.com
тел. 0342 735-075.